maanantai 2. heinäkuuta 2012

Tulinen kaalisalaatti

Vaikka coleslaw onkin grilliruokien klassikkolisuke, niin löysin sille jokin aika sitten varteenotettavan kilpailijan. Etikan happoisuus tasapainottaa rasvaista grillilihaa, ja pitkä marinointiaika tekee kaalista erittäin tulisen joten junteinkaan grillimaisteri ei nyrpistä tälle salaatille nenäänsä. Alkuperäinen resepti löytyy Pirullisen kuumasta chilikirjasta, jossa se on jostain syystä nimetty paistokseksi, vaikka mitään ei varsinaisesti paisteta. Samapa tuo, jouduin vähän muokkaamaan reseptiä tarveaineiden puutteellisuuden vuoksi, ja siitä saattoi tulla siksi ihan eri sapuska, joten kutsun sitä salaatiksi.
Suosittelen tekemään salaatin valmiiksi jo edellisenä iltana, jotta se ehtii maustua.

TARVITSET:

Pieni valkokaalikaali
2 tl suolaa
2-3 rkl seesamiöljyä tai muuta paistoon sopivaa öljyä
1 punainen chili
½ sipuli
½ dl vettä
2 rkl (valko)viinietikkaa
ripaus sokeria

  1. Leikkaa kaali mahdollisimman hienoksi suikaleeksi ja laita kulhoon. Sirottele joukkoon suola, ja jätä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
  2. Valuta kaalista irronut neste pois ja levitä kaalit talouspaperin tai puhtaan leivinliinan väliin ja painele varovasti kuiviksi. Kaada takaisin kulhoon.
  3. Tee sipulista ja chilistä ohuita suikaleita.
  4. Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa ja lisää joukkoon chili ja sipuli, niin että ne hieman kuullottuvat.
  5. Lisää vesi ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.
  6. Lisää etikka ja kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  7. Kaada jäähtynyt liemi kaalin sekaan kulhoon, peitä kulho kannella ja anna maustua mielellään yön yli, mutta vähintään 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti